SISU TANDSKYDD

SISU tandskyddet är ett tunt och formbart tandskydd. SISU tandskydd är populära då du kan få en skön och bra passform, De är dessutom tunna och enkla att ha i munnen. Passar alla typer av sporter där tandskydd används. SISU tandskyddet finns i tre varianter, SISU Go, SISU Aero och SISU Max.

Bakom tandskyddet står svenske öron-näsa-hals-läkaren Jan Åkervall som är bosatt i USA. För att skydda patienternas tänder vid operationer i munhålan utvecklade han tillsammans med några tandläkare ett tunt, formbart tandskydd av plast. Efter över 1000 operationer och inga tandskador insåg Jan Åkervall att tandskyddet borde introduceras i idrottsvärlden.

Första gången det används värms det upp i cirka 60 grader i två minuter. Därefter sätts det in i munnen och formas efter individens överkäke. Plasten är perforerad vilket gör att man kan andas enkelt med det, dels går det att dricka och tala med tandskyddet i.

Tester har även visat att SISU tandskydd skyddar 30 procent bättre än traditionella tandskydd. Det finns tandläkarbyggda tandskydd som har lika bra passform och som ger ett bra skydd men de är betydligt dyrare.

et något tunnare tandskyddet (1,6 millimeter) riktar sig mot sporter som grappling, BJJ, handboll, innebandy och ishockey där smällar mot munnen är mer av olyckskaraktär. Det tjockare tandskyddet (2,4 millimeter) är avsett för sporter där smällar mot munnen ingår, som till exempel MMA, thaiboxning och boxning.