Showing all 11 results

SISU Tandskydd.

SISU tandskydd hittar du hos Rebelz. Bakom SISU tandskyddet står svenske öron-näsa-hals-läkaren Jan Åkervall. SISU tandskyddet finns i tre varianter, SISU Go, SISU Aero och SISU Max.

De något tunnare tandskydden Aero & Go (1,6 millimeter) riktar sig mot sporter som grappling, jiu-jitsu, handboll, innebandy och ishockey där smällar mot munnen är mer av olyckskaraktär. Det tjockare tandskyddet Max (2,4 millimeter) är avsett för sporter där smällar mot munnen ingår, som till exempel MMA och boxning.

För att skydda patienternas tänder vid operationer i munhålan utvecklade han tillsammans med några tandläkare ett tunt, formbart tandskydd av plast. Efter över 1000 operationer och inga tandskador insåg Jan Åkervall att tandskyddet borde introduceras i idrottsvärlden. För tre år sedan lanserades Sisu Tandskydd i USA och sedan något år finns det nu också i Sverige. Första gången det används värms det upp i cirka 60 grader i två minuter.

Därefter sätts det in i munnen och formas efter individens överkäke. Plasten är perforerad vilket gör att man kan andas enkelt med det, dels går det att dricka och tala med tandskyddet i. Tester har även visat att SISU tandskydd skyddar 30 procent bättre än traditionella tandskydd. Det finns tandläkarbyggda tandskydd som har lika bra passform och som ger ett bra skydd men de är betydligt dyrare.

SISU Tandskydd Aero
Populär
SISU Tandskydd Aero 1 6 mm lavendel 1
Snacka med Rebelz
Snacka med Rebelz
Rebelz - personlig rådgivning
Ansluter...
Hej. Skicka ett meddelande så svarar vi så fort vi kan via e-post. Mvh Daniel & Jimmy
Just nu är jag upptagen. Försöker igen senare. Mvh Daniel
:
:
:

Personuppgifterna samlas in för att komma i kontakt med dig av Rebelz kundservice. För mer information läs privacy policy.
Undrar du något? Chatta med Daniel på Rebelz.
:
:
Den här session har avslutats.
Hur upplevde du chatten med Rebelz? Lämna gärna ett omdöme.
Bra Dålig