Skötsel- och tvättråd för dina rashguards, shorts och spats

Här är Rebelz skötsel- och tvättråd för rashguards, shorts och spats för att förebygga och begränsa noppbildning och maximera produkternas livslängd.

– Följ tillverkarens tvättråd. Dessa är nästan alltid att tvätta på max 30 grader och hängtorka plaggen.
– Undvik all kontakt med kardborre. Kardborre är sublimerade kläders värsta fiende och orsakar noppbildning.
– Noppbildning kommer kunna uppstå när du tränar i plaggen och dessa kommer i kontakt med kardborre från tex din motståndares shorts.
– Tvätta rashguards, spats och shorts ut och in. På så sätt påverkas inte materialet på utsidan om friktion uppstår.
– När du tvättar shorts ska du se till att kardborrestängningen vid midjan är stängd. Om den inte är det kan kardborren nöta mot shortsmaterialet och orsaka noppbildning.
– Tvätta rashguards och spats separat från shorts. Alternativt används tvättpåsar för att skydda rashguarden och spatsen från shortsen om shortsen har kardborrestängning. Om kardborrestängningen är öppen kan detta orsaka stor noppbildning på plaggen.
– När du tar på dig MMA-handskar ska du inte hålla dem mot kroppen när du stänger dem. Det kan leda till att kardborren nöter mot plaggets material.
– På grund den extra friktion som uppstår när du bär en rashguard under en gi kan du se ökad noppbildning i tungt belastade områden. Axel- och ärmområden är vanligast.
– Tänk på att alltid kontrollera så det inte finns några föremål i tvättmaskinen innan du tvättar. En hårnål eller en liten sten kan lätt orsaka skada på plaggen.

Det här våra tips tips på hur du kan vårda dina rashguards, shorts, spats och andra polyester och spandex baserade plagg. Notera att noppbildning kan uppstå även om du följer ovanstående råd. Det är väldigt svårt att i längden skydda sig mot noppbildning.